KAPOSVÁRI EGYETEM

AKADÁLYMENTES HONLAP

 

Saját dalával jutott be A Dal 2018 elődöntőjébe a Kaposvári Egyetem elsőéves színművész hallgatója. Dánielfy Gergely Azt mondtad című szerzeményével került a legjobb 30 közé. A 20 éves tehetség január 27-én, szombaton a Duna Televízió élő adásában versenyez majd a továbbjutásért.

Kaposvári Egyetem standját a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

Több ezren látogatták meg a Kaposvári Egyetem standját a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Intézményünk három napon át színes, szórakoztató és interaktív programokkal várta az érdeklődő felvételizőket a fővárosban.

Workshop a vállalkozásfejlesztésért

Nem lehetetlen küldetés innovatívvá tenni egy kisvállalkozást. A Kaposvári Egyetem öt alkalomból álló vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozatot indít január 25-én, amelynek keretében az érintettek első kézből kaphatnak a versenyképességet szolgáló gyakorlati tanácsokat. 

II. KE CROSS RUN és Terep Akadályfutó Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság

Már lehet jelentkezni a II. KE Cross Runra. Dr. Borbás Zoltán kancellár döntése értelmében a Kaposvári Egyetem minden polgára ingyenesen nevezhet a versenyre. A cél, hogy április 14-én minél többen vegyenek részt a terep akadályfutó versenyen.

18. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás
A Kaposvári Egyetem 2018. január 18-20. között vár minden érdeklődőt a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a Hungexpo "G" csarnokában az AF03 standon!

Kaposvári Egyetem Nyílt nap

Zsúfolásig megtelt a 170-es előadóterem szombaton, a mintegy kétszáz érdeklődőt nyílt napra várta egyetemünk. Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor köszöntőjében arról beszélt: az itt tanulók egyedülálló környezetben, családias légkörben tehetnek szert korszerű tudásra.

2018. január 15.

FELVÉTELI 2018

Felvételi 2018

A 2018 szeptemberében induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2018. február 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételi felületen. A szabályok és tudnivalók a Felvételi tájékoztatóban tanulmányozhatók.

20180111 klebelsberg2

A Kaposvári Egyetem 41 gyógypedagógia szakos hallgatója (Pedagógiai Kar) részesült Klebelsberg Képzési Ösztöndíjban.

A Magyar Tudományos Akadémia az MTA doktora címet ítélte oda egyetemünk tudományos főmunkatársának, Nagy Istvánnak.

A Magyar Tudományos Akadémia az MTA doktora címet ítélte oda egyetemünk tudományos főmunkatársának, Nagy Istvánnak.

2017. december 20.

Professzorok lehetnek

Dr. Szente Viktória és Dr. Nagy Imre egyetemi tanári pályázatát támogatta a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság.

A Kaposvári Egyetem két oktatójának egyetemi tanári pályázatát támogatta a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság.

20171220 cameron

A szakma és a szurkolók elismerését is kivívta egyetemünk hallgatója, Keen Cameron, akit 2017 legjobb férfi teremröplabda játékosának választottak.

II. Búza és Kukorica Konferencia a Kaposvári Egyetemen

A sikeres gazdálkodáshoz folyamatosan tanulni kell, lépést kell tartani a technológiai újdonságokkal és alkalmazni azokat – ennek szellemében szervezték meg a II. Búza és Kukorica Konferenciát a Kaposvári Egyetemen.

Szabadegyetem

Tényleg minden matematikus kocka? A Kaposvári Szabadegyetem következő előadásán Stettner Nóra dönti le a sztereotípiákat.

Tanúsítványok és oklevelek átadásával zárult a Kaposvári Egyetem Senior Programjának 8. féléve

Helyi Termék Nappal, tesztírással, Campus-bejárással valamint a tanúsítványok és oklevelek átadásával zárult tegnap a Kaposvári Egyetem Senior Programjának 8. féléve. A siker töretlen, sőt egyre népszerűbb a program, átlagosan 322 hallgató vett rész egy-egy előadáson.

2017. december 07.

Édes segítség

I. Egyetemi Sütivásár

Minden várakozást felülmúlt az I. Egyetemi Sütivásár, amelyen 177 ezer forint gyűlt össze. A bevétellel az Élelmiszerbankon keresztül a rászorulókat támogatják.

 mikulas

A Manó, a Hótündér és a Krampusz mellett természetesen a Mikulás is megérkezett december 5-én, este egyetemünkre. A nagyszakállú ezúttal sem jött üres kézzel, 42 gyermeknek adott át ajándékcsomagot.

Balogh Viktória és Kiss Imre az MFSZ ösztöndíjasai

Fejenként egymillió forint ösztöndíjban részesült a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának két hallgatója. Balogh Viktória és Kiss Imre a Magyar Fotóművészek Szövetségének támogatását nyerte el.

Csapatunk összesítésben az első helyen végzett az Interregionális Kupán Pécsen.

Újoncként ért el hatalmas sikert egyetemünk csapata a Pécsi Tudományegyetem Sporttalálkozóján. Fiatal sportolóink összesítésben az első helyen végeztek az Interregionális Kupán, ahol négy sportágban versengtek a hallgatók.

2017. december 04.

Bence meglepetés ezüstje

Bence meglepetés ezüstje a párizsi versenyen

Az élre lovagolta magát Bence Balázs a lovastorna világkupa sorozatban. A párizsi versenyen „lóhátrányból” indulva lett ezüstérmes minden idők legeredményesebb magyar lovastorna sportolója, egyetemünk hallgatója.

senior advent

Felidézték gyermekkoruk adventjét és az ünnep valódi üzenetére is rávilágítottak a legutóbbi Senior Program előadói. A Kaposvári Egyetemen ezúttal Varga László, a Kaposvári Egyházmegye megyéspüspöke és Szemerei János a Nyugati (Dunántúli) evangélikus egyházkerület püspöke osztotta meg ünnepi gondolatait.

Kodály 135 - inspirációk és interpretációk

Záróműsorral ért véget a Kaposvári Egyetem másodéves óvodapedagógus hallgatóinak Kodály 135 - inspirációk és interpretációk projektje. Szövegben, képekben és egy videóban foglaljuk össze az elmúlt félév munkáját.

mk gimesi jonas

Sikeresen megvédte doktori disszertációját Jónás Péter és Gimesi Judit, a MOME Doktori Iskolájában.

Különdíj egyetemünk hallgatóinak az V. Országos Városmarketing Verseny győri elődöntőjén

Különdíjjal térhettek haza a Kaposvári Egyetem hallgatói az V. Országos Városmarketing Verseny győri elődöntőjéről. Még Lázár Chéf is csapatunkért szurkolt, az ismert mesterszakács közösségi oldalán bíztatta egyetemünk fiataljait.

Tánccal, zenével és népviseletbe öltözve mutatták be hazájukat és kultúrájukat egyetemünk külföldi hallgatói.

Tánccal, zenével és népviseletbe öltözve mutatták be hazájukat és kultúrájukat egyetemünk külföldi hallgatói. Az immár hagyományos Nemzetközi Esten megtelt a tükrös aula, hiszen sok magyar fiatal is kíváncsi volt határon túli társaira.

Kiemelkedő jelentkezés a keresztfélévre

Az elmúlt évek átlagát meghaladóan, számottevően sokan jelentkeztek a Kaposvári Egyetem keresztféléves képzéseire. A mesterszakokat az Agrár- és Környezettudományi Kar és a Gazdaságtudományi Kar hirdette meg.

2017. november 29.

Pedagógus TDK

18 előadás: parázs viták, figyelemre méltó témák a Pedagógiai Kar tudományos diákköri konferencián.

Kutatási tervvel mutatkoztak be a hallgatók 2019-es OTDK-ra való felkészülés jegyében, a Pedagógiai Karon. 18 előadás: parázs viták, figyelemre méltó témák a tudományos diákköri konferencián.

A fenntartható fejlődés Közép- és Kelet Európában volt a fő témája a Nemzetközi Őszi Szemináriumnak

A fenntartható fejlődés Közép- és Kelet Európában – ez volt a legfőbb témája a Kaposvári Egyetemen tartott Nemzetközi Őszi Szemináriumnak. A közel két hétig tartó eseményen neves hazai és külföldi előadók valamint egyetemünk hallgatói vettek részt.

Bronzérmes Bence Balázs a Lovastorna Világkupán

Kiváló teljesítménnyel és szenzációs 8 pont feletti teljesítménnyel a harmadik helyen végzett Bence Balázs, a madridi Lovastorna Világkupa első fordulóján. A Kaposvári Egyetem Agrár-és Környezettudományi Kar lótenyésztő és lovassportszervező agrármérnök hallgatója magabiztos versenyzéssel szerezte meg a bronzérmet.

1. oldal / 10

KAPCSOLAT

KAPOSVÁRI EGYETEM

7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40., Pf.: 16.
Tel.: 82/505-800, 82/505-900 | Fax: 82/505-896

 

ÍRJON NEKÜNK!

Creative Commons Licenc

ADATVÉDELEM   IMPRESSZUM   ADMIN