KAPOSVÁRI EGYETEM

AKADÁLYMENTES HONLAP

Pótfelvételi 2016

 

Jelentkezők köre

A 2016. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásban csak azoknak a jelentkezését fogadják el, akik nem jelentkeztek a 2016. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során; vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

Jelentkezési határidő

Minden pontos információ a 2016. évi általános felvételi eljárás lezárulta után lesz elérhető a felvi.hu és a ke.hu honlapon.

Várhatóan 2016. augusztus 7-ig lesz lehetőség jelentkezni a felsőoktatásba. A 2016. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében csak egy helyet lehet megjelölni (egy felsőoktatási intézménybe, egy képzésre lehet jelentkezni), a meghirdetett képzések kizárólag önköltséges formában – az NKE képzései és a határon túli kihelyezett képzések kivételével – indulnak.

 A választható képzések listája és a részletes tudnivalók elérhetők a felvi.hu honlapon.

A felvételi jelentkezés benyújtása

A felsőoktatási pótfelvételi jelentkezést kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi szolgáltatás keretében, előzetes regisztrációt követően.

A felsőoktatási jelentkezéshez a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2016. szeptemberben induló képzések - megjelölt iratokat (bizonyítvány- és oklevélmásolatokat, igazolásokat), kell csatolni. Mindez megtalálható felvi.hu honlapon a „Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban”. A honlap „Egyetemek, főiskolák” menüpontjában bővebb információ olvasható a meghirdetett képzésekről, valamint az egyéb feltételekről, a pontszámításról, beleértve azt, hogy a felsőfokú végzettségű jelentkezőknek alapképzésre, osztatlan képzésre, és felsőoktatási szakképzésre történő jelentkezés esetén számolnak-e az oklevelük alapján pontszámot. Erre vonatkozó információt a ke.hu honlapon is olvashatnak. Figyelmesen tanulmányozzák át a jelentkezési feltételeket, mert a szabálytalan jelentkezést, illetve a hiányos dokumentációval beküldött jelentkezést elutasíthatják.

A pótfelvételi eljárás során az alkalmassági, gyakorlati és felvételi vizsgák meghirdetésére augusztus 16 és 23 között lehet számítani.
 
A felvételi döntés a pótfelvételi eljárás során 2016. augusztus 25-én várható.

Forrás: felvi.hu

KAPCSOLAT

KAPOSVÁRI EGYETEM

7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40., Pf.: 16.
Tel.: 82/505-800, 82/505-900 | Fax: 82/505-896

 

ÍRJON NEKÜNK!

Creative Commons Licenc

ADATVÉDELEM   IMPRESSZUM   ADMIN