KAPOSVÁRI EGYETEM

AKADÁLYMENTES HONLAP

Sajtótükör

2017. december 10.

Együtt ettek egymásért az egyetemen

A Magyar Élelmiszer Bank országos kezdeményezésére a Kaposvári Egyetemen ugyanis azt sütötték ki, hogy jótékonysági süteményvásárt tartanak. Csaknem száz oktató és hallgató vitt egy-egy tálca saját készítésű süteményt, amelyet adományért cserébe értékesítettek. A befolyt összeget a rászoruló gyermekek megsegítésére fordítják: ajándékcsomagokat vásárolnak karácsonyra a kicsiknek. Az „Együnk Egymásért!” elnevezésű kampányt nagy előkészület előzte meg.
Forrás: sonline.hu

2017. december 10.

Bravúros győzelemmel folytatta a Kaposvári Egyetem

A Vasas legyőzése után újabb értékes győzelmet gyűjtött be az 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női NB1-es röplabdacsapata.
Forrás: kapos.hu

2017. december 8.

Kitágítja a világot a Kaposvári Egyetem Senior Programja

Csillagászat, űrkutatás, agrár-, gazdaság, valamint műszaki tudomány – 8 szakterületről, 14 tudományágban, 20 előadás hangzott el, mintegy 22 meghívott vendéggel a Senior Egyetem 8. szemeszterében. A hallgatók többsége éppen a változatos programok miatt jelentkezett a Kaposvári Egyetem által szervezett előadás sorozatra. A félév zárón dr. Gombos Péter tudományos dékánhelyettes arról beszélt: az elégedettségi mutatók is azt bizonyítják, hogy szükség van az ilyen jellegű megmozdulásokra.
Forrás: somogytv.hu

2017. december 8.

4 éve töretlen a Senior Program sikere

Helyi Termék Nappal, tesztírással, Campus-bejárással valamint a tanúsítványok és oklevelek átadásával zárult tegnap a Kaposvári Egyetem Senior Programjának 8. féléve. A siker töretlen, sőt egyre népszerűbb a program, átlagosan 322 hallgató vett rész egy-egy előadáson.
Forrás: kaposvarmost.hu

2017. december 8.

Nagy sikere volt az idei Senior Programnak

Tanúsítványok és oklevelek átadásával zárult a Kaposvári Egyetem előadás-sorozatának 8. féléve. Helyi Termék Nappal, tesztírással, Campus-bejárással valamint a tanúsítványok és oklevelek átadásával zárult tegnap a Kaposvári Egyetem Senior Programjának 8. féléve.
Forrás: kapos.hu

2017. december 7.

Egymillió forintos ösztöndíj a művészhallgatóknak

Fejenként egymillió forint ösztöndíjban részesült a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának két hallgatója. Balogh Viktória és Kiss Imre a Magyar Fotóművészek Szövetségének támogatását nyerte el.
Forrás: kaposvarmost.hu

2017. december 8.

Az őstermelőket segítették a Kaposvári Egyetemre

Házi készítésű kecskesajtok, menta szörp és tökmagpástétom – az őstermelők idén is ilyen különleges portékákkal készültek, amelyeket a Kaposvári Egyetemen bárki meg is kóstolhatott. A 7. Helyi Terméknapon közel 200 -féle bio alapanyagot, üdítőt és kész árut mutattak be a résztvevők. A rendezvénnyel a megyében készített háztáji ételeket, s így a termelőket is szeretnék népszerűsíteni.
Forrás: somogytv.hu

2017. december 6.

Egymilliós ösztöndíjat nyert két fotó szakos hallgató

A Magyar Fotóművészek Szövetségének fejenként 1 millió forintos ösztöndíját a 2018-as évre a Kaposvári Egyetem két hallgatója, Balogh Viktória és Kiss Imre is elnyerte.
Forrás: sonline.hu

2017. december 6.

Jótékonysági sütivásárt rendeztek az egyetemen

Az Együnk egymásért! címmel elindított kezdeményezést a Kaposvári Egyetem és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jegyzi.
Forrás: kapos.hu

2017. december 5.

A négy szám közül kettőt nyertek a kaposvári egyetemisták

A női kosárlabdát és a mix röplabdát is a Kaposvári Egyetem csapata nyerte. Első alkalommal vett részt a Kaposvári Egyetem az Interregionális Kupán, s ennek örömére mindjárt meg is nyerte.
Forrás: sonline.hu

2017. december 5.

A Kaposvári Egyetem csapata nyerte az Interregionális Kupát

Újoncként ért el hatalmas sikert a Kaposvári Egyetem csapata a Pécsi Tudományegyetem Sporttalálkozóján. Fiatal sportolóink összesítésben az első helyen végeztek az Interregionális Kupán, ahol négy sportágban versengtek a hallgatók.
Forrás: kaposvarmost.hu

2017. december 5.

Remekeltek a kaposvári egyetemisták

Újoncként ért el hatalmas sikert a Kaposvári Egyetem csapata a Pécsi Tudományegyetem Sporttalálkozóján. A fiatalok összesítésben az első helyen végeztek az Interregionális Kupán.
Forrás: kapos.hu

2017. december 3.

Minden szak kitárta műhelyének ajtaját a Kaposvári Egyetemen

Dinamikus. Modern. Családias. Versenyképes. Ezekkel a szavakkal jellemzik leginkább a kaposvári művészeti képzéseket. A Rippl-Rónai Művészeti Karon elérhető négy művészképző szakra többszörös a túljelentkezés, ezért a nyílt nap nem a toborzásról, hanem a bemutatkozásról szólt.
Forrás: sonline.hu

2017. december 2.

Bravúros győzelmet aratott a Kaposvári Egyetem csapata

A bajnoki és kupa ezüstérmes Vasas csak egy játszmát tudott nyerni a Városi Sportcsarnokban.Szoros csatát hozott a mérkőzés első szettje. A csapatok végig fej-fej mellett haladtak, a végén mégis a I. MCM Diamant Kaposvári Egyetem csapata kerekedett felül.
Forrás: kapos.hukaposvarmost.hu

2017. november 30.

Hibákkal teli kiállítás nyílt a Kaposvári Egyetemen

A digitális eszközök fejlődése újabb és újabb utakat nyitott a művészek előtt is. Az alkotók új esztétikumok felé fordulnak a meglévő határok átlépésével, amelyben a digitális világ, vagyis annak eszközei segíti őket.
Forrás: sonline.hu

2017. november 30.

Országos különdíjat kaptak a kaposvári egyetemisták

Kreatív ötleteikért kaptak különdíjat kaposvári egyetemisták az V. Országos Városmarketing Verseny győri elődöntőjén kedden.
Forrás: sonline.hu

2017. november 30.

Különdíjas kaposvári hallgatók

Különdíjjal térhettek haza a Kaposvári Egyetem hallgatói az V. Országos Városmarketing Verseny győri elődöntőjéről. Még Lázár Chéf is csapatunkért szurkolt, az ismert mesterszakács közösségi oldalán bíztatta egyetemünk fiataljait.
Forrás: kapos.hu

2017. november 30.

Különdíj a Kaposvári Egyetem hallgatóinak

Különdíjjal térhettek haza a Kaposvári Egyetem hallgatói az V. Országos Városmarketing Verseny győri elődöntőjéről. Még Lázár Chéf is a csapatért szurkolt, az ismert mesterszakács közösségi oldalán biztatta egyetemünk fiataljait.
Forrás: kaposvarmost.hu

2017. november 30.

Bemutatták kultúrájukat a nemzetek a Kaposvári Egyetemen

Tánccal, zenével és népviseletbe öltözve mutatták be hazájukat és kultúrájukat a Kaposvári Egyetem külföldi hallgatói. Az immár hagyományos Nemzetközi Esten megtelt a tükrös aula, hiszen sok magyar fiatal is kíváncsi volt határon túli társaira.
Forrás: kaposvarmost.hu

2017. november 29.

Szettet rabolt a Kaposvári Egyetem csapata

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásában sikerült a szettrablás az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatának a BRSE gárdája ellen.
Forrás: kapos.hu

2017. november 28.

Kenyai, laoszi és etiópiai fiatalok is bemutatták kultúrájukat a Kaposvári Egyetemen

Látványos bemutatók, népviseletbe öltözött fiatalok, színvonalas programok: nagy sikert aratott Kaposvári Egyetem kedden nemzetközi délutánja, ahol a campuson tanuló külföldi diákok mutatkoztak be.
Forrás: sonline.hu

2017. november 28.

Bemutatkoztak a nemzetek a Kaposvári Egyetemen

Egyre több a külföldi hallgató a Kaposvári Egyetemen, akik idén is egy nemzetközi est keretén belül mutathatták be országaik jellegzetességeit.
Forrás: kapos.hu

2017. november 28.

Már megvan a II. KE Cross Run időpontja

A Kaposvári Egyetem és a Magyar Honvédség jövőre is megszervezi közös terep akadályfutó versenyét a Pannon Lovasakadémián.
Forrás: kapos.hu

2017. november 27.

Élhetőbb város a fiatalok szemével – a Kaposvári Egyetemen versengtek

Állásajánlatok, szabadidős tevékenységek, akciók vagy akár ház vásárlás – mindez egy applikáció segítségével. Ez pedig csupán 1 azon, úgynevezett okos város fejlesztési lehetőségek közül, amelyeket az 5. Országos Városmarketing Versenyen mutattak be az egyetemi hallgatók. A Kaposvári Egyetemen tartott regionális elődöntőn a fiatalok Kaposvár, Mórahalom, Paks, Siklós és Zalakaros városreklámját dolgozták ki..
Forrás: somogytv.hu

2017. november 27.

Verseny a fenntarthatóságért a Kaposvári Egyetemen

Kaposváron szervezték meg hétfőn délelőtt az 5. Országos Városmarketing Verseny regionális elődöntőjét. A Kaposvári Egyetemen tartott megmérettetésre Pécsről, Szegedről, Budapestről és Győrből érkeztek versenyzők.
Forrás: kaposvarmost.hu

2017. november 27.

Városmarketingből versengtek a Kaposvári Egyetemen

A Kaposvári Egyetemen szervezték meg az 5. Országos Városmarketing Verseny regionális elődöntőjét. A Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, és a győri Széchenyi István Egyetem csapatai Kaposvár, Mórahalom, Paks, Siklós és Zalakaros marketingjét dolgozták fel.
Forrás: kapos.hu

2017. november 27.

Versenyeztek az okos városok kiépítésében

A városmarketinget az okos városok szolgálatába kell állítani, hangzott el a Kaposvári Egyetemen, ahol az V. Országos Városmarketing Verseny kaposvári regionális elődöntőjét tartották. A versenyen a felsőoktatási hallgatók ötleteket dolgoztak ki egy-egy település fejlesztésére.
Forrás: sonline.hu

2017. november 25.

Nem hibázott a Kaposvári Egyetem csapata

A TFSE elleni múlt heti győzelem után az I. MCM Diamant Kaposvári Egyetem együttese az alapszakasz hetedik fordulójában 53 perc alatt biztosította be 3:0 arányú sikerét.
Forrás: kapos.hukaposvarmost.hu

2017. november 24.

Jól szerepeltek a kaposvári egyetemisták

Minden eddiginél több, 20 hallgató nevezett a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának 15. Tudományos Diákköri Konferenciájára. A zsűri döntése értelmében hat dolgozat tovább jutott az országos döntőbe, ami jól mutatja, hogy nemcsak a jelentkezők száma, hanem a dolgozatok színvonala is emelkedett.
Forrás: somogytv.hu

2017. november 24.

Hat kaposvári egyetemi hallgató az országos döntőben

Minden eddiginél több, 20 hallgató nevezett a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának 15. Tudományos Diákköri Konferenciájára. A zsűri döntése értelmében hat dolgozat jutott az országos döntőbe.
Forrás: kaposvarmost.hu

2017. november 24.

Remekeltek a kaposvári egyetemisták

Húsz fiatal nevezett a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar 15. Tudományos Diákköri Konferenciájára. Hatan az országos döntőbe jutottak.
Forrás: kapos.hu

2017. november 24.

A piacképes tudás helyben is elérhető

A Kaposvári Egyetem az elmúlt években korszerű tudásközponttá nőtte ki magát, ennek ellenére sokakban még ma is tanítóképzőként és mezőgazdasági főiskolaként él. Szávai Ferenc, rektorral beszélgettünk az egyetemen elérhető lehetőségekről, szolgáltatásokról.
Forrás: sonline.hu

2017. november 22.

Drasztikusan megdrágult a tojás - a Kaposvári Egyetem egyetemi tanárát kérdezték

Az utóbbi hetekben másfél, sőt kétszeresére is nőtt a tojás ára a korábbihoz képest. Van, ahol darabonként 60-70 forintot is elkérnek. Az áremelkedés oka a madárinfluenza és a rovairtószeres botrány – mondta Prof. Dr. Sütő Zoltán a Kaposvári Egyetem egyetemi tanára.
Forrás: kapos.hu

2017. november 19.

Most sem engedett át játszmát a Kaposvári Egyetem csapata

A hazai bajnoki rajthoz hasonlóan a második kör nyitányán is magabiztos győzelmet aratott a Zarka Péter vezette 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a Bp. Testnevelési Egyetem SE otthonában.
Forrás: sonline.hu

2017. november 19.

Hozta a kötelezőt a Kaposvári Egyetem csapata

Győzelemmel kezdte az alapszakasz második körét az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a női röplabda NB I-ben.
Forrás: kapos.hu

2017. november 17.

Öt éves a Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégiuma

Egyebek mellett a roma hallgatók tehetséggondozása, a roma identitás elmélyítése volt a cél 2012-ben, amikor a Kaposvári Egyetem megalapította a roma szakkollégiumot.
Forrás: kapos.hu

2017. november 17.

Esély a felzárkóztatásra és tehetséggondozásra

5 éves a Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégiuma, a jubileumot kétnapos, országos konferenciával ünneplik a Kaposvári Egyetemen.
Forrás: kaposvarmost.hu

2017. november 16.

A Kaposvári Egyetem ad otthont az idei Egyház -és Közművelődési Konferenciának

Az Egyházi Közművelődési Egyesület (EKE) együttműködésben az NMI Művelődési Intézettel és a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karával közös konferenciát szervez 2017. december 4-én és 5-én Kaposváron Reformáció – egyházi vizuális művészet – közművelődés címmel.
Forrás: kaposvarmost.hu

2017. november 16.

Olimpia bajnok a Kaposvári Egyetemen

Olimpiai bajnok tartott edzőtábort a Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémián. A holland Bert Romp a díjugrató versenyzőknek, továbbá a lovasedző szakos hallgatóknak tartott kurzust, naponta öt edzésen vehettek részt a fiatalok.
Forrás: sonline.hu

2017. november 16.

Újra Borbás Zoltán a Kaposvári Egyetem kancellára

Borbás Zoltán második kancellári megbízását vette át - tette közzé csütörtök délután honlapján a Kaposvári Egyetem. A jelenlegi kancellár 2017. november 16-tól 2020. november 15-ig terjedő időtartamra kapott ismételten megbízást a kancellári teendők ellátására.
Forrás: kaposvarmost.hu

2017. november 16.

Újra Borbás Zoltán a Kaposvári Egyetem kancellára

Borbás Zoltán, a Kaposvári Egyetem jelenlegi kancellárja 2017. november 16-tól 2020. november 15-ig terjedő időtartamra kapott ismételten megbízást a kancellári teendők ellátására.
Forrás: kapos.hu

2017. november 15.

Honvédelmi nap a Kaposvári Egyetemen

A katonai közelharccal, egy szimulátoron keresztül pedig a vadászpilóták feladataival is megismerkedhetnek az érdeklődik a Kaposvári Egyetem tartott Honvédelmi Napon. A rendezvény nem titkolt célja, hogy vonzóvá tegyék a honvédelmi hivatást.
Forrás: mediaklikk.hu

2017. november 15.

Csatatérré változott a Kaposvári Egyetem

A Kaposvári Egyetemen népszerűsítette a katonai pályát a Magyar Honvédség. A különféle bemutatók mellett az önkéntes területvédők is beszámoltak első élményeikről.
Forrás: kapos.hu

2017. november 13.

A kávéról - Kaposvári Egyetem Egészségügyi Központjának fizikusát kérdezték

Az elmúlt napokban újra figyelem fordult a kávéfogyasztásra Kaposváron, hisz újabb kávézó nyitotta meg kapuit. De a fekete ital iránti rajongás nem új keletű nálunk sem. A Kaposvári Egyetem Egészségügyi Központjában fizikusként dolgozó Glavák Csaba évek óta keresi az igazán finom kávé titkát. És nem jár messze tőle.
Forrás: sonline.hu

2017. november 12.

Kalapács alatt a hidegvérűek a Kaposvári Egyetem Bőszénfai Tájközpontjában

Az elmúlt napokban újra figyelem fordult a kávéfogyasztásra Kaposváron, hisz újabb kávézó nyitotta meg kapuit. De a fekete ital iránti rajongás nem új keletű nálunk sem. A Kaposvári Egyetem Egészségügyi Központjában fizikusként dolgozó Glavák Csaba évek óta keresi az igazán finom kávé titkát. És nem jár messze tőle.
Forrás: sonline.hu

2017. november 11.

Nincsen liba Somogyban – A Kaposvári Egyetem professzor emeritusa nyilatkozott

A rendszerváltás előtti víziszárnyas mennyiség Somogy megyében azért szűnt meg, mert bezárt a pécsi baromfi-feldolgozó – mondta a Kaposvári Egyetem professzor emiritusa, Bogenfürst Ferenc.
Forrás: sonline.hu

2017. november 10.

A Tudomány Napját ünnepelték

Az egyetemek legfontosabb küldetése a tudományok művelése, olyan szintű művelése, ami világszínvonalú és ezt át is tudja adni a hallgatóknak. Ebben különbözünk a kutatóintézetektől. Ott nincsen napi kapcsolat. Azért is fontos a legmagasabb szinten művelni a tudományunkat, hogy aztán a legmagasabb szinten tudjuk átadni a hallgatóknak – erről beszélt a Tudomány Napján a Kaposvári Egyetem stratégiai és oktatásfejlesztési rektorhelyettese, Prof. Dr. Végvári György.
Forrás: kapos.hu

2017. november 10.

Szettet nyert a Kaposvári Egyetem csapata

A Vasas elleni hétfői meccs után újabb nehéz összecsapás várt az 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női NB1-es röplabdacsapatára. A Nyíregyháza ellen nem is indult jól az összecsapás Zarka Péter tanítványainak, akik a 25:17-es első felvonás után, a másodikban már csak 12 pontig jutottak.
Forrás: kapos.hu

2017. november 10.

Űrkutatás a Kaposvári Egyetemen

Számos filmalkotás foglalkozott már a kérdéssel: mi lesz az emberiséggel, ha a Föld már nem lesz lakható? A megoldást valahogy úgy kell elképzelni, mint ahogyan azt az Utazók című sci-fiben láthatta az olvasó – erről beszéltek a szakemberek a Kaposvári Egyetem Senior Programján.
Forrás: sonline.hu

2017. november 10.

Terápiás nyulak a Kaposvári Egyetemen

Nyuszik segíthetik a kisdiákok stresszoldását, kommunikációját és közösségi életét. A Kaposvári Egyetem egy kutatása során több általános iskolába visz nyulakat terápiás céllal. Ez, az úgynevezett állat asszisztált kísérlet több hónapon át tart.
Forrás: sonline.hu

2017. november 9.

Szettet rabolt a Kaposvári Egyetem csapata

Röpke egy hét alatt ez már a harmadik komoly tétmérkőzése volt a Zarka Péter irányította 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttesének, mégis szettet tudtak nyerni a nagy terveket szövögető, magyar válogatott játékosokkal és külföldi légiósokkal megerősített Fatum-Nyíregyháza otthonában.
Forrás: sonline.hu

 2017. november 9.

Tucatnyi Föld van az űrben

Több száz év kell ahhoz, hogy űrutazással új lakhelyet találjon magának az emberiség - erről beszélt a Kaposvári Egyetem senior képzésén dr. Horváth András csillagász, űrkutató. A szakember szerint a rohamosan fejlődő űrkutatás már tucatnyi jelöltet talált második Földnek, ahol a felszín, a hőmérséklet is hasonló lehet bolygónkéhoz.
Forrás: somogytv.hu

2017. november 8.

Ovisokat oktatnak a biztonságért a Kaposvári Egyetem partnerségével

A mérgezéses balesetek 10 százaléka is gyermekekkel történik a statisztikai adatok szerint. Somogy megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya létrehozott egy programot, amelynek segítségével a Megyei Egészég Fórum keretein belül preventíven oktatják az óvodás korosztályt, és rajtuk keresztül szüleiket is. A folyamatosan aktualizált oktatóprogram napjainkban már a Kaposvári Egyetem óvodapedagógus hallgatóinak tananyagában is szerepel.
Forrás: sonline.hu

2017. november 7.

Nagyobb biztonságban a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájának lurkói

Mesét néztek, verset mondtak és egy különleges társasjátékot is kipróbáltak a kicsik a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában. Az intézményben játékos módon, szakemberek segítségével ismerkedtek a vegyszereken található jelölésekkel a lurkók. A cél, hogy csökkenjenek a mérgezéses gyermekbalesetek.
Forrás: somogytv.hu

2017. november 7.

Magas rangú orosz állami kitüntetés kapott Vidnyánszky Attila

Orosz állami kitüntetést vehetett át Vidnyánszky Attila. A Nemzeti Színház igazgatóját, aki a Kaposvári Egyetem művészeti rektorhelyettese is Puskin-éremmel tüntették ki. Az elismerést Szergej Lavrov orosz külügyminiszter adta át Moszkvában. Az indoklás szerint a Kossuth-és Jászai Mari-díjas rendező nagyban hozzájárul az orosz irodalom népszerűsítéséhez és ahhoz, hogy a magyar közönség megismerje Oroszország kulturális örökségét.
Forrás: somogytv.hu

2017. november 7.

Orosz állami kitüntetés Vidnyánszky Attilának

Puskin-éremmel tüntették ki Vidnyánszky Attilát, a Kaposvári Egyetem művészeti rektorhelyettesét, a Nemzeti Színház igazgatóját. Az elismerést Szergej Lavrov orosz külügyminiszter adta át Moszkvában.
Forrás: kaposvarmost.hu

2017. november 7.

A vegyszerek veszélyeire hívták fel a figyelmet a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában

Több ezer kisgyermek kerül kórházba évente valamilyen vegyszer miatt Magyarországon. Egy most induló akció keretében az óvodában felhívja a kicsik figyelmét a veszélyekre. A Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájába is elvitték a programot.
Forrás: kapos.hu

2017. november 6.

Terápiás nyuszik is vannak már a Kaposvári Egyetemen

Az állatok segíthetik a kisdiákok stresszoldását és közösségi életét. A Kaposvári Egyetem egy kutatása során több általános iskolába visznek most nyulakat terápiás céllal.
Forrás: kapos.hu

2017. november 6.

Megszorongatta ellenfelét a Kaposvári Egyetem csapata

Diákjaival együtt játszik a színpadon Eperjes Károly John Osborne Dühöngő ifjúság című darabjában. Az előadást a Kaposvári Egyetem Kulturális Központjában mutatták be, de Balatonfüreden és Sopronban is láthatja majd a közönség a negyedéves színészhallgatók produkcióját, amelyet Kéri Kitty rendezett. Az előadás a generációk közötti ellentétekre, valamint az egyén harmóniakeresésére hívja fel a figyelmet.
Forrás: kapos.hukaposvarmost.hu sonline.hu

2017. november 6.

Moszkvában díjazták a Kaposvári Egyetem művészeti rektorhelyettesét

Puskin-éremmel tüntették ki Vidnyánszky Attilát. A Kaposvári Egyetem művészeti rektorhelyettesének nem ez az első nagy orosz állami elismerése. Vidnyánszky Attila korábban megkapta az egyik legfontosabb orosz művészeti díjat, a moszkvai Mejerhold Központ díját, amelyet a világ legjobb színházrendezőinek szokták odaítélni.
Forrás: kapos.hu

2017. november 4.

A gombászás veszélyeiről beszélt a Kaposvári Egyetem docense

Pál-Fám Ferenc tartott előadást a Kaposvári Szabadegyetemen. A egyetemi docenstől megtudtuk, egyre több gombaszakellenőr van Kaposváron, sőt a Kaposvári Egyetem jövő ősztől alapfokú gombatanfolyam indítását tervezi.
Forrás: sonline.hu

2017. november 3.

Továbbra is veretlen a Kaposvári Egyetem csapata

A 3–0-ás végeredmény sima meccset sejtet, ám a házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatának igencsak meg kellett dolgoznia a győzelemért a lelkes és fiatal MTK ellen.
Forrás: sonline.hu

2017. november 3.

Nemzetköziesedés, újabbi kínai partner a Kaposvári Egyetemnek

Közös élelmiszertudományi posztgraduális képzés, kettős diploma és PhD hallgatói csereprogram, ebben állapodott meg a kínai Közép-Dél Erdészeti és Technológiai Egyetem (CSUFT) és a Kaposvári Egyetem. A szerződést pénteken a Rektori Tanácsteremben írta alá a két intézmény vezetősége.
Forrás: kaposvarmost.hu

2017. november 3.

Háromból három – Újabb meccset nyert a Kaposvári Egyetem csapata

Idei harmadik bajnokiját is 3:0-ra nyerte az 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női NB I-es röplabdacsapata. Az áldozat ezúttal az MTK Budapest volt.
Forrás: kapos.hu kaposvarmost.hu

1. oldal / 7

KAPCSOLAT

KAPOSVÁRI EGYETEM

7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40., Pf.: 16.
Tel.: 82/505-800, 82/505-900 | Fax: 82/505-896

 

ÍRJON NEKÜNK!

Creative Commons Licenc

ADATVÉDELEM   IMPRESSZUM   ADMIN